Over ons

Richard Kaptein, eigenaar van timmer- en aannemersbedrijf Bouwgilde Hoorn, timmert al jaren aan de weg als timmerman en aannemer. Het aannemingswerk in de Westfriese bouwwereld is hem al met de paplepel ingegoten. In zijn jonge jaren groeide zijn liefde voor het werken met hout. Een timmerman was in wording.

Een opleiding tot timmerman bleef dan ook niet uit. Het echte timmervak heeft hij als leerling bewust niet bij zijn vader maar bij een timmer- en aannemersbedrijf in Obdam geleerd. Pas in 2004 stapte hij in bij Bouwbedrijf Hoorn 80, waar ook zijn vader Herman Kaptein aan het roer stond. In de avonduren haalde Richard in 2005 bij het KOB, Kader & Onderneming, zijn vakdiploma Aannemer Bouwbedrijf. De basis was gelegd.

Toen zijn vader met pensioen ging was voor hem het moment daar. Niet meer de 'zoon van' maar een eigen timmer- en aannemersbedrijf, dat is wat hij wilde. Bouwgilde Hoorn werd een feit. Intussen staat Bouwgilde Hoorn zo vast als een huis. Samen met zijn vrouw Mandy, die de administratie voert, wordt nu hard gewerkt aan een solide toekomst.

Door zijn vakdiploma en aantoonbare ervaring mag timmer- en aannemersbedrijf Bouwgilde Hoorn met trots het keurmerk kwaliteitsvakman voeren. Een kwaliteitskeurmerk met echte waarde dat aan u nèt dat beetje meer zekerheid geeft.